'Herfst'vakantie!

1-11-2010

Puerto de Mogán ligt aan de zuidwest kust van Gran Canaria. Het dorpje is gebouwd rond de haven en dat geeft een speciaal sfeertje. Door de kleine kanaaltjes die tussen de huizen en onder arcadebogen door lopen, met bougainville in alle kleuren, wordt Puerto de Mogán ook wel Klein Venetië genoemd. Hier blijven we bijna twee weken in de haven liggen. De belangrijkste reden hiervoor is dat Criss, Monique, Ties en Noortje vakantie vieren in Puerto de Mogán.

Tijdens de Nederlandse herfstvakantie hebben wij iedere ochtend Seaquestcollege.‘s Middags en ‘s avonds zijn wij echter ook ‘vrij’ en nemen we het er van: de kinderen spelen heerlijk met hun vriendjes uit Nederland en we genieten mee van het grand hotel met zwembad, restaurant en minidisco. Maar het hoogtepunt van deze ‘vakantie’ is volgens Maren toch wel het ligbad in de hotelkamer. Wát een luxe! Maren en Linde vieren deze week ook alvast een beetje hun verjaardagen want bij cadeautjes hoort een feestje, toch?

Er staat ons op Gran Canaria nog een verrassing te wachten: we krijgen bezoek van Erik en Jeannette van Stralen, die hier ook toevallig een vakantie hebben geboekt. We hebben een paar gezellige dagen met ze en ze hebben bovendien een tas vol ‘Hollands lekkers’ meegenomen, waar we nog lang van zullen genieten. Als we een dagje met ze op stap gaan in hun auto om iets van het eiland te zien, worden Maren en Linde wagenziek. We besluiten daarom rechtsomkeert te gaan naar het hotel, waar we weer genieten van de luxe van een zwembad.

Ook vindt er deze week een korte hereniging plaats met de SeaMotions en de Moonrise. We gaan gezellig een avondje vis eten met de Hollandse enclave, d.w.z. 16 Nederlanders aan één lange tafel in een restaurant; daar kun je niet omheen! We hebben het ‘ouderwets gezellig’ met elkaar, wisselen de laatste foto’s uit en nemen vervolgens afscheid tot een weerzien in de Carieb.

Maren hoort terloops iets over het zeilmeisje Laura Dekker, die bij ons aan de steiger ligt. Haar verhaal intrigeert Maren enorm en ze zet dan ook alles op alles om haar te kunnen spreken. Nog dezelfde dag heeft Maren het voor elkaar en ze hebben samen een leuk gesprek over een wereldreis, de wereldschool en andere koetjes en kalfjes.

Maren slaat ook zelf steeds meer haar vleugels uit en ze wil alleen op stap in de rubberboot. Voor we het in de gaten hebben heeft ze de motor al gestart en gaat ze ‘en tour’. Daar worden wij toch wel een beetje nerveus van… Mevrouw trekt veel bekijks in de haven met haar stoere actie, ondanks haar beperkte (door ons opgelegde) actieradius.

We hebben het erg gezellig hier maar het nadeel van langere tijd op dezelfde plek blijven is dat je zo moeilijk weer los komt. En dat is nou nét wat we niet willen tijdens onze wereldreis. Als het weer gunstig is varen we daarom verder richting Las Palmas, waar de voorbereidingen zullen beginnen voor de ARC.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!