Feest!

14-11-2010

Na een paar dagen ankeren met uitzicht op de haven van Las Palmas, besluiten we maandagmorgen ons rustige plekje te verruilen voor de gezellige drukte in de haven. Wij proberen, buiten alle regels om, een beter plekje te bemachtigen dan het plekje dat ons was toebedeeld: pal naast een piepende, krakende en dus vréselijk irritante meerpaal; vooral ’s nachts. We ‘enteren’ het havenkantoor met onze twee kleine meisjes, die we hebben ingepeperd dat ze lief moeten lachen. En het werkt: blonde haren en kindergezichtjes maken in Spanje mogelijk wat onmogelijk is. We krijgen een prachtig plekje naast en in de buurt van allemaal gezellige mensen die we al eerder hebben ontmoet, waaronder Willem en Martine (Flying Swan), Thijs en Wilma (Luna Verde) en Remco en Cathelijne (Odd@sea) met baby Jules: met 7 maanden de jongste deelnemer aan de ARC.

In de haven merk je de bedrijvigheid die gepaard gaat met de aanstaande oversteek. Nu is het in een haven altijd gezellig druk maar hier gaat het nog een stapje verder: Vanaf ’s ochtends vroeg is iedereen aan het klussen, fourageren, opruimen, onderhoud plegen, poetsen etc. en dat gaat de hele dag zo door. En het gekke is: iedere dag komen er weer nieuwe dingen bij op het ‘to do-lijstje’. Daarnaast wordt er nog veel georganiseerd, zoals seminars over weer, zeilvoering, proviandering enz. Ook krijgen alle deelnemende schepen een grondige securitycheck en wij doorstaan deze check natuurlijk met glans. Niet dat we er echt over inzaten, maar het geeft toch een veilig gevoel als een ander dat nog even tegen je zegt.

Nu we toch bezig zijn met al deze serieuze zaken, reorganiseren we de boot ook nog maar eens tot in detail. Dat werd wel weer eens tijd want sinds ons vertrek op 5 juni hebben we er weinig meer aan veranderd en het kan toch echt véél efficiënter. ‘Oma’ Martine past op de kinderen, dus kunnen we lekker even doorpakken. We kopen de Ikea leeg met bakken in alle soorten en maten, zodat we 21 november met een goed en overzichtelijk gevuld schip kunnen vertrekken. Eigenlijk zouden we vaker aan een ARC mee moeten doen want de Seaquest is nog nooit zó op orde geweest .

 

Tja, en verder? Alsof we het nog niet druk genoeg hebben, gaan we van borrel naar happy hour, van feestje naar diner dansant en van barbecue naar beachparty. Dan beginnen we weer van voren af aan en dat gaat zo door tot we vertrekken. Ook voor de kinderen is er volop vertier: zij hebben plezier op alle feestjes en ze hebben bovendien hun eigen feestjes, zoals een beachparty voor alle ‘ARC-kinderen’, waar ze heerlijk ‘internationaal’ rennen, rollen en ravotten in het zand. En op 11 november vieren we Sint Maarten op de steiger. Maren en Linde kloppen aan bij andere boten en zingen uit volle borst hun liedjes. Niemand heeft hier ooit van Sint Maarten gehoord maar ze begrijpen allemaal dat het om de snoepjes gaat dus de meiden helemaal blij.

Het allergrootste feest deze week is toch wel de verjaardag van Linde op 13 november. De jongste matroos van de Seaquest wordt 3 jaar en daar heeft ze zo haar eigen ideeën over: ze wil graag een roze flamencojurk mét roze flamencoschoenen én een roze flamencowaaier. Prima. Verder wil onze prinses graag een Sneeuwwitje-taart. Geregeld. De boot moet vol met vlaggetjes en ballonnen. Doen we. En ’s avonds eten we kipnuggets met gebakken aardappeltjes en héél veel mayonaise. Wat een feest! Linde heeft de dag van haar leven en ze valt ’s avonds zingend in slaap.

De haven wordt elke dag voller en voller en het ziet er gezellig uit met alle gepavoiseerde schepen. Van de 250 deelnemende schepen moeten er nu nog ca. 70 aankomen in Las Palmas. Zij liggen allemaal in Gibraltar te wachten op beter weer want daar schijnen golven te zijn van 12 meter en hoger. Die hebben wel een andere reis voor de boeg, als je het vergelijkt met onze prachtige tochten hier naar toe...

 

De komende week hebben we nog een druk programma, waarin we ons, naast de feestjes, bezighouden met het menu en de proviandering voor de oversteek en de laatste klusjes aan de boot. Het aftellen is begonnen!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!