De laatste loodjes

20-11-2010

Tjonge jonge, wat kan een mens druk zijn met de voorbereidingen voor een Atlantische oversteek! Samen met Tjalling en Tineke zijn we een week lang bezig met boot poetsen en provianderen. Ooit een dag lang doorgebracht in de supermarkt? Wij wel - sinds deze week althans. En dan hebben we het nog niet eens over het goed en overzichtelijk opbergen van alle etenswaar – want ook dat is een dag werk. De boot glimt en is helemaal volgestouwd met lekkere en voedzame dingen.

 

Maren beleeft veel deze week: Ze mag de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de ARC 2010; o wat is ze trots! (en heit en mem niet minder) Ook gaat ze iedere ochtend naar de children’s club. Daar krijgt ze o.a. haar eerste zeillessen in een optimistje en doet ze mee als ‘drenkeling’ tijdens een demonstratie van het reddingsvlot. Ze maakt veel plezier met vriendjes van diverse nationaliteiten.

 

Op de farewell party sluiten we deze drukke maar feestelijke week af met vuurwerk. En we luiden daarmee onze eerste oceaanoversteek in. Morgen om één uur gooien we onze trossen los en we halen ze pas weer tevoorschijn als we in St Lucia zijn, over een week of drie. We zijn er helemaal klaar voor. Hier hebben we zó lang naar toe geleefd. En nu is het eindelijk zover!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!