Het aftellen is begonnen...

8-4-2010

Het aftellen is begonnen: onze vertrekdatum staat vast! Zaterdag 5 juni gooien wij onze trossen los in Harlingen. Details hierover later.

Momenteel ligt de boot op de werf in Franeker voor de laatste aanpassingen: o.a. nieuwe matrassen, nieuwe bekleding en een update van de navigatie- en communicatieapparatuur. En de zeilmaker is op dit moment bezig met het naaien van nieuwe zeilen.

Huib Jan komt al aardig in zijn rol als schipper van de Seaquest en wordt (jawel!) al heel handig in zaken als het repareren van een lekkend toilet en lekkende watermaker. En geloof het of niet: helemaal zonder hulp! Jannet maakt zich ondertussen vooral druk om 'bijzaken' als de kleur van de gordijntjes...

Het is een dubbel gevoel: enerzijds de oplopende spanning en opwinding voor ons naderende avontuur en anderzijds het langzame (en toch wel moeilijke) loslaten van de vertrouwde omgeving en rituelen.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!