Cursusje hier en cursusje daar

20-4-2010

Goh, wat gaan de weken snel voorbij... En we willen en moeten nog zoveel regelen! De afgelopen dagen zijn we terug in de schoolbanken geweest. Op het medische vlak heeft Jaap Bakker ons min of meer bijgespijkerd (wordt vervolgd...) en sinds vandaag weten we nog beter hoe alle apparatuur aan boord werkt (marifoon, kortegolfzender, EPIRB, AIS, etc.).

 

Sinds vanmiddag zijn we ook de gelukkige bezitters van een nieuwe rubberboot, die ons straks vanaf onze ankerplekken naar de vaste wal moet brengen. In plaats van een Audi en een Golf nu een snelle dinghy.

 

Maren is ondertussen positief kritisch over onze reis. Ze vindt het vooruitzicht van de reis wel leuk (en vooral ook stoer!) maar wil wel zeker weten dat de boot niet zinkt. Als wij haar uitleggen waarom het zo'n goed schip is en dat er bovendien een meneer (de keurder) bij de boot is geweest, die alles nog eens heel erg goed heeft nagekeken, lijkt ze tevreden met het antwoord. Maar na 5 minuten komt ze er toch nog even op terug: "Maar mem? Hoe weet jij nou zeker dat die meneer dat zeker weet???" Tja, dan sta je toch wel even met de mond vol tanden...

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!