Toch nog even op de wal

22-5-2010

Tja, en dan zit het even tegen...

We wilden een nieuwe schroefas-dichting installeren en nu blijkt dat het lager ook niet 100% is, dus maar even reviseren. De onderdelen moeten echter uit Duitsland komen; 3 dagen op de kant worden er waarschijnlijk 10. Hier worden we niet blij van want het is bijna 5 juni. Maar aan ieder nadeel kleeft een voordeel: nu de boot toch op de wal staat, kunnen we mooi even het onderwaterschip extra goed aanpakken. Nou ja, wij: we bedoelen natuurlijk Klaver Yachtpainting.

 

Het is overigens wel gezellig in Hindeloopen, Marcel heeft daar nl. een koffietentje waar het goed toeven is en Jaap is erg gastrvrij aan boord van de Bull.

 

Als alles meezit gaan we vrijdag weer te water en kunnen we weer naar Franeker om de davits te laten plaatsen. We zijn erg benieuwd of het allemaal past en of de " Tender to me" blijft hangen op zee. Philip moet nog wel even naar de radarmast kijken want die zwiept er behoorlijk op los en is nog niet ocean-proof.

 

Op het thuisfront zijn we 'to do' - lijstjes aan het afwerken en zaken aan het afronden. Spullen inpakken, verkopen of wegdoen, de laatste spullen inslaan (boeken!) en natuurlijk veel mensen 'nog even'  zien voor 5 juni.

 

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!