Het ruime sop

13-6-2010

Je zou verwachten dat we niets hadden te doen in de afgelopen week. Nou, het tegendeel is waar; we zijn vooral druk geweest! De laatste dingetjes moesten nog worden afgerond, voordat we echt het ruime sop konden kiezen: Apparatuur calibreren, kortegolfzender tunen, reservezeilen aan boord (en meteen weer van boord i.v.m. de ruimte!), watermaker controleren en de laatste kaarten en pilots aanschaffen. Dat alles heeft geleid tot een mooie `laatste` route door Nederland via Makkum, Enkhuizen, Amsterdam, IJmuiden en Scheveningen richting de Belgische kust. We koersen nu op Oostende, waar we vanavond laat hopen  te arriveren.

 

In de afgelopen week hebben we nog een paar leuke, toevallige ontmoetingen gehad: in IJmuiden troffen we Sjoerd Schaaf, die net van volle zee kwam met zijn in Amerika aangekochte Swan. Volgens hem valt het allemaal best wel mee, een oceaanoversteek... En in Scheveningen ontmoetten we André en Joke Opstal, op onze `oude` Najad, de Noorderzon. Een gezellige ontmoeting - en toeval bestaat niet.

 

Naast alle regeldingen hebben we ook nog even tijd gemaakt voor Artis, iets wat onze jongste matrozen wel hadden verdiend vonden wij. Linde was erg onder de indruk van de olifanten (zie filmpje) en Maren heeft weer even oog in oog gestaan met haar lievelingsdier, de uil.

 

Dit was dus ons laatste bericht vanaf de Nederlandse wateren. De wereld ligt aan onze voeten!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!