Petit Saint Vincent, Mayreau en Tobago Cays

19-1-2011

Dinsdagmorgen gaan we uitklaren in Hillsborough, de hoofdstad van Carriacou. We varen vervolgens naar Petit Saint Vincent, een privé eiland met slechts één resort, dat bestaat uit verscholen cottages aan azuurblauw water. Maren blijft de hele middag van de boot afspringen in het blauwe water alsof we in een zwembad liggen. Heerlijk!

De volgende dag gaan we naar het eiland Union om in te klaren in St Vincent + bijbehorende eilandjes. Bij customs en immigration is het iedere keer weer een verrassing hoe lang het gaat duren en waar men deze keer over ‘valt’. Vandaag blijken dat de onvolledig ingevulde namen te zijn. Hoofdschuddend en mokkend corrigeert de beambte de papieren, ondertussen zijn collega’s de les lezend voor hun onoplettendheid. Maar ja, wat wil je ook, als ze meer dvd kijken dan werken? Wij mogen in ieder geval verder.

Omdat de wind behoorlijk aanhaalt en we niet echt beschut liggen in de baai bij Union, varen we verder naar Saline Bay op het eiland Mayreau. Het is slechts een half uurtje zeilen maar wel volop genieten als de Seaquest door het water ‘speert’. In de baai snorkelen we tussen o.a. koffervissen en hersenkoraal. We maken een wandeling op Mayreau, over de enige verharde weg die er op het eiland is. Mayreau is klein en telt slechts 250 inwoners en dat is nou juist de charme van het eilandje. De ‘super’markt bevindt zich in een schuurtje onder een bar en gaat open op bestelling, d.w.z. er ligt een mevrouw te slapen op een bankje voor het winkeltje. Als we haar vragen wanneer ze opengaat antwoordt ze: “Ehhh… now… if you like?”

De volgende dag gaan we naar een andere baai bij Mayreau, SaltWhistle Bay. Het strand is hier nóg mooier en daar maken we dankbaar gebruik van. We barbecueën op het strand met vier andere Nederlandse boten: de SeaMotions, Tante Rietje, La Luna en Vivente. Helaas heeft Jannet een caribisch verkoudheidje dat maar niet over wil gaan en zelfs een beetje uit de hand loopt. Voor het eerst sinds ons vertrek uit Nederland halen we daarom onze goed gevulde medicijnkist tevoorschijn en een penicillinekuur helpt haar er binnen een paar dagen weer bovenop.

Het hoogtepunt deze week is toch wel onze volgende bestemming: Tobago Cays, waar we ons anker op zondagmorgen uitgooien achter het Horseshoe Reef. Het water is weer blauwer dan blauw maar het allermooiste is toch wel het snorkelen: we zwemmen oog in oog met een schildpad, of eigenlijk: vijf schildpadden tegelijk. En dan is er ook nog al het andere moois: gekleurde vissen, koraal, roggen, etc. Het is moeilijk uit te leggen wat er op zo’n moment door je heen gaat. Wij zijn er in ieder geval stil van als we weer op het droge zijn. De foto’s en het filmpje van Etienne en Denise (La Luna) lichten gelukkig een tipje van de sluier op van dit magische moment…

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!