Daar gaat ze...

7-11-2011

Dit is onze laatste week voorlopig op Curaçao. We zijn veel van plan en hebben veel gepland, zodat we in januari goed voorbereid verder kunnen met onze reis. Lang geleden hebben we al afspraken gemaakt met poetsers, met een servicemonteur voor motor en generator en met een andere monteur die de nieuwe compressor van de vriezer zal installeren. Dus dat moet helemaal goed komen.

 

Helaas gaat er bij de servicemonteur iets mis: door ruis op de lijn is de afspraak zonder ons medeweten geannuleerd en hij kan nu geen tijd meer voor ons maken, grrrr! Ook de poetsers leveren maar half werk. Ze doen hun best maar we zijn niet echt tevreden over het resultaat. Tot overmaat van ramp is de bestelde compressor niet op tijd op Curaçao, door problemen bij de douane. Nou, dat kan er ook nog wel bij... Kortom: er gebeurt niets van waarde door extern ingehuurde mensen. Zelfs de afspraken die we daarna proberen te maken over het onderhoud aan de boot tijdens ons verblijf in Nederland, lopen heel anders dan gepland. Mensen komen niet opdagen en de communicatie verloopt stroef. We hadden ons op het één en ander voorbereid maar het loopt nu toch wel een beetje de spuigaten uit. Gelukkig hebben we één baken waarop we kunnen vertrouwen: Elvis. Hij is gebombardeerd tot projectmanager en houdt een oogje in het zeil tijdens onze afwezigheid.

 

Nou ja, zo hebben we tenminste lekker veel tijd om zelf aan de slag  te gaan, voordat de boot uit het water gaat. We maken letterlijk schoon schip, ruimen steeds meer op (van het één komt nou eenmaal het ander...) en zakken, nee, containers vol spullen krijgen een andere bestemming. Nooit geweten dat er zoveel in een boot past.

 

Donderdag varen we door de Pontjesbrug in Willemstad. Op eigen houtje door zo'n wereldberoemde brug varen geeft toch wel een wow-gevoel, temeer omdat Elvis ons per sleepboot geleide doet. In de loop van de middag gaat de Seaquest uit het water... denken we. Na een hele lange dag onnodig wachten gaat uiteindelijk ook dat feest niet door en wordt het uitgesteld tot de volgende ochtend.  Maar dan rijst de Seaquest dan ook eindelijk uit het water en gaat ze naar een nieuwe plek voor de komende twee maanden. Het is een raar gevoel, ons trouwe huisje op het droge. Daar gaat ze...

 

Ondertussen doet Maren nog 'even' een vervolg van haar zeilcursus, waarmee ze haar eerste officieel erkende zeildiploma haalt. Head dip, body dip, sturen met joy stick, achteruit zeilen en ook de voorrangsregels op het water zijn nu een koud kunstje voor onze toekomstige zeilkampioen ;-)

 

Nu de Seaquest de voetjes op het droge heeft, doen wij dat ook. We genieten nog een paar dagen in een hotel, tot ons vertrek op zondagavond. Voor het eerst sinds anderhalf jaar gaan we met z'n vieren terug naar ons mooie koude kikkerlandje. Hier hebben we lang naar uitgekeken en we hebben er veel zin in. Maar ook voelen we kriebels in onze buik...

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!