Back to school en bezoek op Bonaire

13-6-2011

Maren en Linde hebben het reuze naar de zin op Bonaire en deze week in het bijzonder: ze gaan naar school! Iedere ochtend om 7.00 uur stappen we in de bijboot, varen we naar de wal en stappen we vervolgens in onze pick-up om Maren naar school te brengen. We gaan moeiteloos mee in de optocht van auto’s naar school, ‘net als vroeger’. Maren gaat tot de zomervakantie naar groep 3 van de Pelikaanschool, bij juf Mirjam. Dat is een schot in de roos. Ze voelt zich vanaf het allereerste moment als een vis in het water in een klas vol met alleen maar wereldkinderen. En na schooltijd maakt ze speelafspraakjes, soms op de boot, soms bij andere kinderen thuis. Heerlijk, wat geniet ze hiervan! Linde heeft inmiddels kennisgemaakt met de juffen en kinderen van kinderdagverblijf Dopey, waar ze vanaf volgende week naar toe gaat.

Verder snorkelen we bijna iedere dag bij Klein Bonaire, ‘in onze achtertuin’. Daar vinden we de overtreffende trap van alles wat we het afgelopen jaar onder water hebben gezien: Veel, mooi, en ongeschonden koraal als decor voor de vele kleurrijke vissen en visjes die hier zwemmen. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

Donderdag staan we vol verwachting op Flamingo Airport. We krijgen bezoek van Hans en Annita, die hier twee weken vakantie komen vieren. De kinderen knuffelen maar raak en hoewel Linde het eerste halfuurtje even moet wennen, is ze daarna onafscheidelijk van tante Annita. Maren maakt de afspraak met oom Hans, dat ze twee weken lang samen achter in de pick-up mogen zitten. En daar mag niemand tussenkomen…

Hans en Annita draaien ‘gewoon’ mee in ons programma. In het weekend gaan we lunchen, zwemmen en borrelen met Martin en Chantal en hun kinderen Mees en Ciske, een Nederlands gezin dat sinds vorig jaar op Bonaire woont. We hebben ze hier toevallig ontmoet op de Lazy Sunday Afternoon en hadden meteen een ‘klik’. Maren speelt met Mees en Linde speelt met Ciske en de papa’s en mama’s vermaken zich ook prima. Bonaire voelt als een warm bad en we beginnen ons hier al aardig thuis te voelen…

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!