Onder water

10-7-2011

Deze week zijn we de hele week onder water. Écht onder water, wel te verstaan. We (Huib Jan en Jannet) doen de cursus Open Water Diver. Het is een lang gekoesterde wens die we nu in vervulling laten gaan. In de eerste plaats omdat we veel van de wereld willen zien, óók onder water. Maar minstens zo belangrijk is het gemak, waarmee we vanaf nu zelf ons onderwaterschip kunnen schoonmaken of bijvoorbeeld in geval van nood een touw uit de schroef kunnen halen.

We zijn dus gemotiveerd en gaan een paar dagen serieus aan de slag met de theorielessen, een zwembadduik en buitenwaterduiken. Zo nu en dan is er een onderdeel dat minder geliefd is. Het masker volledig vullen met zeewater bijvoorbeeld – om het vervolgens onder water weer te vullen met lucht (leuk Huib Jan!) of een gesimuleerde noodopstijging maken (Jannet haar ‘favoriet’, jaja…). Maar we hebben bovenal veel plezier, te meer omdat we de cursus samen doen. Het werkt als teambuilding voor relaties en we kunnen het iedereen aanraden! Na drie intensieve dagen slagen we allebeide cum laude voor zowel de theorie als de praktijk. We hebben onze PADI! Met dank aan omi die op de kinderen past want zonder omi geen duikcursus natuurlijk.

Een paar dagen later maken we onze eerste duik zonder instructeur, vanaf het achterdek van de Seaquest. Best spannend en ook wel even wennen. De voorbereidingen (uitrusting ophalen, aan boord brengen, in elkaar zetten en controleren) duren minstens zo lang als de duik zelf maar dan heb je ook wat: de serene rust onder water is niet in woorden uit te drukken. De mooie onderwaterwereld kenden we al van het snorkelen maar duiken is toch een ervaring die verder gaat. Het meest bijzondere is misschien wel dat we als duiker deel zijn van de onderwaterwereld, terwijl we als snorkelaar meer toeschouwer zijn. Vissen schieten bijvoorbeeld weg als we in hun omgeving snorkelen. Nu we duiken, komen diezelfde vissen nieuwsgierig naar ons toe, alsof we er helemaal bij horen. Het is echt onbeschrijflijk mooi.

Naast het duiken vermaken we ons deze week met wat sightseeing op Bonaire en de kinderen doen ’s ochtends mee met een vakantieprogramma op het kinderdagverblijf. Ook hebben we nieuwe buren aan de mooring naast ons: Gerard en Adriënne van de Blue Fin. Maren heeft een zwemmaatje gevonden in ‘pake’ Gerard en ze helpt ‘muoike’ Adriënne in de keuken, als we zwaardvis bij hun eten. We hebben het erg gezellig en smeden samen nieuwe plannen voor de komende weken.

Verder gelukkig geen omi te water deze week maar wel een geblesseerde omi: Ingrid stoot haar kleine teen ongelukkig aan een blok op het dek. De teen is verstuikt, helemaal blauw en erg pijnlijk. Vooral als er een kleindochter heel enthousiast op diezelfde teen staat te springen, omdat ze een knuffel wil. Je moet er wat voor over hebben als omi…

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!