Wij houden van Holland!

4-1-2012

Tja, daar zitten we dan: aan de rand van een zwembad, in bikini, in tropische temperaturen. Gisteravond werden we na onze landing verwelkomd door Elvis en Linda op Curaçao. Mooier 'thuis' komen bestaat niet. Vandaag worden de laatste werkzaamheden afgerond aan de Seaquest en als het goed is gaat ons huisje vandaag ook weer te water. De afgelopen acht weken in Nederland flitsen voortdurend door ons hoofd.

 

Ons bezoek aan Nederland betekende in de eerste plaats een warm weerzien van oude en nieuwe bekenden; bewust tijd nemen voor elkaar, van serieuze gesprekken tot veel gezelligheid. En het regende feestjes: Sint Maarten, de verjaardagen van de meisjes, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. De kinderen gingen in Terherne naar school; een gouden greep en eens temeer een bevestiging dat het goed met ze gaat.

 

Verder genoten we van de herfst, héél veel herfst.... Mist, regen, harde wind, vallende blaadjes; volgens Linde zijn de bomen in Nederland kapot. Hoe kan zij ook beter weten? Van fietsen konden de kinderen maar geen genoeg krijgen. En we hebben heel veel gewandeld, gewapend met mutsen, wanten en sjaals. Want hoewel het voor Nederlandse begrippen helemaal niet zo koud was, voelde dat voor ons toch echt zo, na anderhalf jaar alleen maar zon.

 

We hebben veel leuke, vaak typisch Hollandse, dingen gedaan: schaatsen op het Rembrandtplein (bij gebrek aan bevroren slootjes), naar het kerstcircus in Carré en oer-Hollands theater. Onze laatste week, op Vlieland, stond niet alleen in het teken van familie en vrienden maar ook van wandelen, zeehondjes, oliebollen, warme chocolademelk, gluhwein, warm haardvuur en... op Nieuwjaarsdag zelfs de nieuwjaarsduik in de Noordzee, met Maren voorop! Een dag voor vertrek waren we nog te gast in het programma Omnium van Omrop Fryslân. Op zo'n moment besef je nog eens extra dat we met iets bijzonders bezig zijn.

 

We kunnen niet anders zeggen dan dat we hebben genoten. En dan is afscheid nemen toch weer lastig. Maar we hebben gelukkig aan den lijve ondervonden dat afstand mensen soms juist dichterbij brengt. Echte vrienden blijven vrienden en ook familie reist in onze harten mee. En de hectiek? Die laten we graag nog even in Nederland.

 

Toen we gisteren op Schiphol stonden, werd er een 'code oranje' voor het weer in Nederland afgegeven: windkracht 9 en heel, heel veel regen. Hmmm, toch niet zo gek om op Curaçao te zijn...

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!