Geland!

12-11-2012

Alles ruikt fris en nieuw, we zijn helemaal vrolijk want het is lente! Overdag genieten we van een lekker lentezonnetje, zoals we dat van Nederland kennen. En nu we twee jaar géén Nederlandse lente hebben gehad, is dat dubbel genieten. 's Avonds hebben we een lange broek, vest en sokken nodig (hellup! Waar hebben we die ook al weer gelaten?) en stiekem doen we zo nu en dan de verwarming aan. Eigenlijk best wel 'cosy'. 

 

Linde is een beetje 'in de war': 's avonds als ze gaat slapen is het nog licht en dat heeft ze in haar bewuste herinnering nog nooit meegemaakt. Als we haar vertellen dat het echt de hoogste tijd is, kijkt ze ons ongeloofwaardig aan en zegt:"Grapje zeker?!?" We moeten alles uit de kast halen om haar te overtuigen dat sommige kinderen ook echt gaan slapen als het nog licht is.  

 

De eerste dagen na onze aankomst in Nieuw-Zeeland zijn we een beetje moe maar na een paar goede nachten beginnen we wat ondernemender te worden. We landen. Eén van de eerste dingen die we doen is zorgen dat we ook op het droge mobiel zijn. We gaan op zoek naar een geschikte huurauto. Maar al snel komen we erachter dat we het beste een auto kunnen kopen. Complete bedrijfjes zijn daarop ingericht en bij 'Cars for Cruisers' gaan we ons maar eens oriënteren op de Nieuw-Zeelandse automobielmarkt. We lopen tegen een gebruikte auto aan, die we gunstig kunnen kopen mét terugkoopgarantie over 6 maanden. Na 2,5 jaar autoloos te zijn geweest zijn we nu daarom de trotse bezitters van een échte Saab! Hiermee gaan we het komende half jaar Nieuw-Zeeland verkennen, te beginnen met de noordkant van het Noordereiland. We moeten even wennen aan het links rijden (met hilarische taferelen als gevolg...) maar dat gaat over een tijdje vast beter.

 

Tijdens onze eerste korte ritjes ontdekken we wat we overal al hadden gehoord en gelezen: het is hier MOOI! In een paar kernwoorden: groen, heuvelachtig en waterrijk. De Bay of Islands is een waar zeilersparadijs. Onderweg in de Saab zien we overal kiwi's, sinaasappels, mandarijnen, avocado's, courgettes, aardbeien, macademianoten etc. groeien en langs de kant van de weg staan stalletjes waar we de versgeplukte waar kunnen kopen. Verder grazen heel veel koeien en schapen op plekjes met het mooiste uitzicht. De dieren boffen hier maar. Maar wat ons vooral opvalt: de mensen zijn hier zo ontzettend aardig. We voelen ons eigenlijk best wel thuis.

 

Bij het landen in Nieuw-Zeeland hoort ook een check van de elektriciteit aan boord van de Seaquest. Voordat we ook maar ergens een stekker mogen inpluggen, krijgen we een uitgebreide controle van onze stroomhuishouding. Pas als alles is goedgekeurd krijgen we een sticker, die ook op elektriciteitsvlak alle deuren in Nieuw-Zeeland opent. We doorstaan de test met vlag en wimpel en kunnen nu ongelimiteerd stroom tappen.

 

Ondertussen wordt de Seaquest helemaal gecheckt door de 'rigger'. Er blijkt toch wel het een en ander versleten te zijn of in ieder geval in aanmerking te komen voor verbetering. Heerlijk om kundige en accurate mensen naast de deur te hebben! Onze boot wordt compleet gestript: giek en furlings zijn weg en liggen in een loods maar volgende week is de Seaquest -op dit vlak- weer helemaal klaar voor het vervolg van onze reis. Dat vervolg duurt nog een half jaar maar wat geregeld is, kunnen we weer wegstrepen van ons lijstje.

 

Last but not least: vrijdag landt ook oma in Nieuw-Zeeland. We halen haar op van het vliegveld in Auckland. Oma is gesloopt door de reis maar bij het weerzien verdwijnt de vermoeidheid even als sneeuw voor de zon. Samen gaan we de komende 2,5 maand genieten van elkaar en van Nieuw-Zeeland.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!