Sinterkerstklaas

9-12-2012

5 december: 't heerlijk avondje is gekomen, al voelt dat toch een beetje anders hier in de subtropen. Buurman Vries van de Aquamante belaagt door een luik de bemanning van de Seaquest met pepernoten. Oma krijgt de volle laag en dat zorgt voor de nodige hilariteit. Op het dek vinden we even later de zak van Sinterklaas, mét cadeautjes! De meisjes zaten er een beetje over in maar gelukkig weet de Goedheiligman ons ook in Nieuw-Zeeland te vinden.

 

Een beetje verwarrend is het wel want op school begrijpen de juffen niets van 'Sinterkerstklaas'. Het boek 'Sinterklaas' van Charlotte Dematons biedt uitkomst : met behulp van de prenten en wat handen- en voetenwerk vertellen Maren en Linde op school over de oer-Hollandse traditie.

 

Op Opua School werken de kinderen duidelijk naar het einde van het schooljaar toe, met allerlei leuke activiteiten zoals een potluck dinner en het afscheidsfeestje van Linde haar juf. Na Maren is deze week ook Linde aan de beurt om een presentatie te geven voor de andere schoolkinderen. Ze vertelt in echt 'Linde-Engels' over de bloem die ze deze week heeft geknutseld.

 

Bij de McDonald's (of all places, dé plek met Wifi!) hebben we deze week een toevallige ontmoeting met Egbert en Trees, die vakantie vieren in Nieuw-Zeeland. We kennen ze niet maar als we aan de praat raken komen we er al snel achter dat Trees haar wortels in Leeuwarden liggen. We blijken veel gezamenlijke kennissen te hebben en dat is toch bijzonder, helemaal aan de andere kant van de wereld. De volgende dag rijden ze speciaal een eindje om voor een kopje koffie op de Seaquest. Een spontaan gezellig treffen!

 

Naast gedichten maken en pakjes in- en uitpakken houden we deze week vooral de grote voorjaarsschoonmaak op de Seaquest. We beginnen met het kopen van bakjes, héél veel bakjes, om alles geordend, vocht-, zout- en stofvrij weg te kunnen stouwen. Tja, en als je eenmaal begint... dan word het steeds leuker! We komen maar liefst vier maal terug van 'The Warehouse' (zo'n veel-voor-weinig-winkel) met een kofferbak vol plastic bakken. Het is echt verbazingwekkend hoeveel bakjes er in een boot passen; in de kastjes, onder de vloer, in de bakskisten en achter en onder de banken. We gooien alles weg waarvan we ooit -bij vertrek ruim twee jaar geleden- dachten dat het héél handig zou zijn maar wat bij nader inzien absoluut niet praktisch blijkt te zijn of wat inmiddels helemaal is vastgeroest, weggerot, weggeschimmeld of wat dan ook. Want dat gebeurt met bijna alles aan boord ;-(.

 

Ondertussen doen we groot onderhoud aan de generator en motor. We maken dankbaar gebruik van de kundigheid van de monteurs, nu we toch -nog steeds- wachten op de furlexen en zeilen. Het begint langzaam maar zeker weer te kriebelen: de Seaquest moet weer eens in beweging! Hopelijk zijn we over een week klaar om Nieuw-Zeeland verder te gaan verkennen.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!