Kerstgevoel

29-12-2012

Bij kerst hoort natuurlijk een kerstboom. En die hebben ze in Auckland in alle soorten en maten:

- Allereerst is er de Seaquest kerstboom: slechts 20 cm hoog en van plastic maar tóch...

- de heimwee kerstboom: een échte nepboom met échte nepsneeuw in Franklyn Road, een straat waar alle bewoners zich ontzettend hebben uitgeleefd met kerstverlichting

- de zeilers-kerstboom: mooie mastverlichting in de vorm van een kerstboom bij onze buren

- de lounge-kerstboom: een reclamestunt van een telecomaanbieder; een lichtshow in de vorm van een kerstboom, compleet met loungekussens onder de boom en Engelse telefooncellen om Santa Claus te bellen

- de baas-boven-baas kerstboom: de 328 meter hoge Skytower is tijdens de kerstdagen rood en groen opgelicht en lijkt daarmee net een kerstboom die boven heel Auckland uittorent. En we gaan er op derde kerstdag ook nog eens eten samen met de crew van de Boomerang

- maar de échte kerstboom voor de 'Kiwi's' is toch de 'Pohutekawa', de Nieuw-Zeelandse kerstboom. Die lijkt in niets op wat wij ons bij een kerstboom voorstellen, nee, het is 'gewoon' een loofboom die prachtig rood in bloei staat rond, inderdaad: de kerstdagen. En daarom heet 'ie kerstboom.

 

Maar of we van al die kerstbomen nou echt een kerstgevoel krijgen? We doen verwoede pogingen. De kinderen knutselen kerstkaarten en maken een arrenslee van gemberkoek. Kerstmuziek galmt door de kuip. We lezen kerstverhalen voor. En zelfs de kerstman lijkt langs te komen als Raymarine een compleet nieuwe plotter bij ons brengt, een mooi garantiegebaar na 2,5 jaar 'gedoe'.

 

Bijna krijgen we écht een kerstgevoel. Maar toch... bij kerst hoort heel veel familie; bij kerst horen lange avonden, binnen het haardje aan en het liefst ook nog een beetje sneeuw. Met een beetje heimwee denken we aan Nederland, ook al regent het daar tijdens de kerstdagen. Een kerstgevoel? Dat moeten we helemaal niet willen. En dus maken we het maar 'gewoon' gezellig - en dat lukt best aardig met oma en de Boomerang in de buurt. Merry Christmas everyone!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!