Fiji: Musket Cove

29-7-2012

Zaterdag verlaten de Seaquest en de Luna Verde Port Denarau. We varen terug naar het eiland Malolo Lailai, naar Musket Cove Marina. Ons oorspronkelijke plan om naar de Yasawa eilandengroep te gaan stellen we nog even uit, omdat er regen en harde wind is voorspeld. En in Musket Cove Marina liggen we mooi beschut, i.t.t. de ankerplekken op de Yasawa's. Bij het naar binnen varen zien we de Camelot en Marita III aan de mooring liggen. Zij besluiten achter ons aan te varen en zo liggen we even later met z'n vieren aan de steiger op 'het Vlieland van Fiji'.

Bij ons is de schoolvakantie nog niet begonnen en dus vullen we de ochtenden met het Seaquest college. De middagen zijn we meestal op het strand of in het zwembad, als tenminste het weer goed is. 's Avonds is het gezelligheid troef bij de picknicktafels achter de Seaquest. Samen met de Luna Verde, Camelot en Marita III genieten we van een barbecue, Indiaas eten of een andere 'lucky pot': we doen de voorbereidingen voor het eten op de boot en nemen vervolgens allemaal een schaal, pot of pan mee naar het strand, waar we samen smullen van elkaars lekkernijen.

Halverwege de week komt dan eindelijk de voorspelde depressie op bezoek. Midden in de nacht gaat het stormen en regenen. En hoe! Het komt werkelijk met bakken tegelijk uit de hemel. We liggen 'met de kont' in de wind, dus al die regen komt gewoon horizontaal onze kuip én kajuit binnenvliegen. Zelfs met de luiken ervoor kunnen we niet voorkomen dat het binnen kletsnat wordt. Ook buiten moeten we redden wat er te redden valt: de was vliegt van de railing, alle dekjes waaien van de luiken en de dinghy loopt vol met water. Er zit niets anders op: in ons ondergoed wagen we ons in de pikdonkere nacht naar buiten en we rapen alle losse en bijna-losse onderdelen bij elkaar. Dat is ruw en vooral nat wakker worden om vier uur 's nachts. De volgende ochtend moeten we puin ruimen: alles maar dan ook werkelijk alles is doorweekt en bovendien hebben we allemaal kapotgescheurde bladeren in de kuip en de gangboorden liggen, die zo vanaf de boom bij ons aan boord zijn gewaaid, inclusief mieren...

Vrij onverwacht zwaaien we deze week Thijs en Wilma uit, die een paar weken naar Nederland gaan. Maar over een paar weken treffen we elkaar hier gelukkig weer. Na nog een paar gezellige dagen met de Camelot en Marita III, nemen we ook van hen afscheid. Zij varen nu richting Indonesië en Thailand, dus dat weerzien zal nog wel een paar jaar duren.

De temperatuur is goed in Fiji maar de luchten zijn niet zelden grauw en grijs deze week. Nog steeds zijn we daarom niet op de Yasawa's, in afwachting van betere vooruitzichten. Of zijn we gewoon een beetje 'marina-sick'? Eén ding staat vast: we genieten en dat is het belangrijkste. 'Fiji time' zit al aardig in ons bloed.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!