Hij doet het weer!

22-9-2012

Het regent pijpenstelen. Dat betekent Hollandse herfsttaferelen in de Pacific: fietsen in de regen, paraplu's die kapot waaien, schuilen in de kuiptent (hadden we die nog?) en 's avonds in slaap vallen bij het tikken van de regen; het lijkt allemaal eeuwen geleden. We laten ons er niet door van de wijs brengen, integendeel, en kruipen lekker in ons coconnetje, de Seaquest.

Op technisch vlak boeken we deze week het ene succesje na het andere. Dat was ook wel nodig want alsof de duvel ermee speelde legde vorige week in één keer alle 'luxe' apparatuur op de Seaquest het loodje: de wasmachine zorgde bij ieder klein wasje voor een ware zondvloed in de badkamer, de koelkast leek eerder alles op te warmen dan te koelen, de vriezer konden we met geen mogelijkheid meer open krijgen en de vaatwasser was al veel langer defect. Gelukkig hebben ze in Nieuw-Caledonië prima monteurs en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon na een paar korte maar heftige interrupties op het Seaquest college.

Ook op de Luna Verde wordt druk geklust. 'Klusteam' Thijs en Huib Jan hebben het voornemen zelf de watermaker te repareren. Na een dag lang sleutelen zijn de verwachtingen hooggespannen: doet 'ie het of doet 'ie het niet? Nou, water zat maar het loopt regelrecht de boot in... Een dag later bouwen ze de watermaker daarom voor de tweede keer uit en vervolgens sleutelen ze hem schroefje voor schroefje wederom helemaal uit elkaar. Maar ook na de tweede dag doet de watermaker helaas niet wat 'ie moet doen. De mannen laten zich niet van de wijs brengen, zelfs als de geschiedenis zich nóg een paar keer herhaalt. En ja hoor: na heel veel werkoverleg, gesleutel, gesmeer, gepieker en slapeloze nachten komt er eindelijk maar toch vers drinkwater uit de kraan van de Luna Verde. Hij doet het! Dagenlang nog zijn de heren in euforiestemming. Er rest ze nog één taak: de Champagne moet open én opgedronken want zó'n overwinning? Dat maak je niet vaak mee!

Maar de belangrijkste overwinning deze week is toch wel dat Linde haar elleboog 'het weer doet'. Linde heeft ons verbaasd in de afgelopen weken; ze heeft geen moment geklaagd over haar 'handicap' en ze speelde gewoon vrolijk verder, alsof er niets aan de hand was. Maar nu het gips eraf mag is het toch wel tijd voor een feestje! Tijd voor een ritje in de draaimolen en een ijsje bij de McDonald's!

Na het kleddernatte weer van de afgelopen week 'doet zelfs de zon het weer!' Het is gezelligheid troef aan de steiger van Noumea, met naast ons de 12 Moons en even verderop de Luna Verde. Maar nu alles het weer doet, is het eerst (eindelijk...) tijd om wat te gaan cruisen in Nieuw-Caledonië. Trossen los!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!