Happy new year!

6-1-2013

Oud & nieuw in Auckland, wát bijzonder! Samen met onze vrienden van de Laissez Faire en de Boomerang vieren we dit jaar geen oud & nieuw op Vlieland maar in Auckland, op de steiger. Aan niets ontbreekt het ons: goed gezelschap, lekkere hapjes en drankjes en: oliebollen! De oliebollen bakken we zelf, ook op de steiger, en ze smaken voortreffelijk, misschien vooral door het vleugje heimwee door het beslag.

De bollen zorgen overigens voor leuke neveneffecten: niet zelden zoemt een fotograferende Japanner in op 'die oliebollen bakkende mevrouw op de steiger'; een toevallig passerende Nederlandse wordt betoverd door de oud-Hollandse-gebakkraam-geur en ze smeekt ons (nog nét niet op de knieën) om een oliebol. Túúúrlijk mevrouw! En ook de bewaking komt opvallend vaak 'even' poolshoogte bij ons nemen, na het proeven van de eerste bol. Die smaakt natuurlijk naar meer.

Vanaf een uur of tien 's avonds loopt de kade achter de Seaquest vol met mensen. Wat blijkt? We liggen eerste rang voor het vuurwerk vanaf de Skytower! Als in Nederland de oliebollen het vet ingaan, hebben wij die al lang en breed achter de kiezen, rijkelijk weggespoeld met Champagne. De Skytower, die vorige week nog onze kerstboom was, is nu omgetoverd tot misschien wel de grootste vuurpijl ter wereld, met dit verschil dat 'ie zelf niet de lucht ingaat. Als klap op de vuurpijl steekt Huib Jan een noodsignaal af, dat meer aandacht trekt dan het hele vuurwerkspektakel zelf, vooral als de vuurbal iets langer dan gepland doorbrandt... Leuk als je op zee in nood zit - maar niet midden in het centrum van Auckland.

Op nieuwjaarsdag hebben we allemaal last van een kater aan boord van de Seaquest. Nee, niet door de champagne maar omdat we onze kapitein hebben moeten uitzwaaien op het vliegveld. Huib Jan gaat de komende drie weken een landleven leiden in Nederland en wij moeten het dus even stellen zonder ons maatje. Afleiding genoeg hier hoor en de dames redden het prima zonder haan aan boord maar dat lege plekje? Het is toch even wennen.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!