Zomer!

14-1-2013

Het is zomer, hoogzomer in Auckland: mooi weer, lange dagen en buiten leven, Auckland lééft, heerlijk! We nemen het ervan: slenteren door de vele mooie wijkjes die Auckland rijk is en die Auckland tot zo'n bijzondere en gevarieerde stad maken; barbecueën heel gezellig en vooral ook lekker bij Jan Pieter en Esther thuis; gaan een middagje 'ouderwets' naar het strand in Mission Bay; genieten van spontane en aanstekelijke dans- en muziekoptredens op de meest onverwachte plekken; bezoeken het Maritiem Museum en het Kelly Tarlton Aquarium en ga zo maar door.

Als we een dagje de stad uitgaan, gaan we naar Bethell Beach, aan de westkust. Daar belanden we na een half uurtje rijden in een compleet andere wereld, zo lijkt het: de combinatie van een ruige kust, zeemist, mooie rotsformaties, indrukwekkend hoge golven, zwart zand en hard stromende slenken maken het tot een bijzondere, bijna mystieke plek.

Zaterdagavond. We horen een grote plons. Wat was dat? Maren heeft, al spelende op de steiger, een stap te ver naar achteren gezet en ligt daardoor een fractie van een seconde later in het zoute water, tussen de steiger en de kademuur. Helemaal kopje onder. Als ze bijna weer op het droge staat, roept ze schraaltjes 'help!' en dan pas hebben we echt in de gaten wat er is gebeurd. Behalve een nat pak is er gelukkig niks aan de hand maar de schrik zit haar en ons -achteraf- goed in de kleren. Zo blijkt maar weer: een ongeluk zit in een klein hoekje...

Op een avond belanden we (niet geheel toevallig) bij restaurant 'Dutch Delight', het enige Nederlandse restaurant in Nieuw-Zeeland: Delftsblauwe klompjes in de vensterbank, Beatrix, Lex en Max aan de muur en (yehhh!) frikandel, broodje kroket, poffertjes, Hollandse Chocomel en Fristi op het menu. We laten alles goed op onze smaakpapillen inwerken, zodat we er weer een jaartje tegen kunnen. Want de smaak van Holland kan zoet zijn ;-)

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!