Trossen los!

3-2-2013

Na zes weken stilliggen in hartje Auckland, wordt het eindelijk weer eens tijd voor meer water onder de kiel. We gooien de trossen los! We gaan de Hauraki Gulf, de baai voor Auckland, de komende week verkennen.

Buiten de haven heisen we onze (gelukkig nog niet vastgeroeste) zeilen, om eerst een 'ererondje' onder de Harbour Bridge door te maken. Een mooi begin voor onze nieuwe opstapper Bauwina. Met 25 meter mast lijkt dat best spannend maar we hebben nog altijd meer dan 15 meter speling op het 'moment suprême' en dat maken we niet vaak mee. Wat is het een heerlijk gevoel om de Seaquest zo weer te voelen; onze stacaravan is nu weer een echte boot!

We zeilen in slechts een uurtje naar een mooie ankerplek tussen Rangitoto en Motutapu Island, twee totaal verschillende eilandjes die door een weg met elkaar verbonden zijn. Links van ons ligt het onbewoonde Rangitoto, met haar markante symmetrische, groen begroeide vulkaan en rechts van ons ligt het niet-vulkanische, bewoonde, vlakke en vrije kale Motutapu.

Op de ankerplek springen we meteen het water in voor een 'rondje om de boot'. Huib Jan maakt van de gelegenheid gebruik om de behoorlijk aangegroeide waterlijn (na zes weken haven) te poetsen, zittend op een bij ons zéér populaire 'pierlala'. De volgende morgen gaan we aan land om de slapende vulkaan te beklimmen. Tussen de zwarte lavastenen en groene begroeiing door klimmen we naar de 260 meter hoge kraterrand. We hebben mazzel: het is een bewolkte dag. Dat betekent even geen mooie vergezichten en kiekjes maar het is wél goed uit te houden zo!

In Auckland hebben we de afgelopen weken veel gezien en gedaan. Vooral de vele bijzondere wijken die Auckland rijk is, ieder met een eigen centrum en eigen karakter, blijven ons bij: Devonport, Ponsonby, Parnell, Newmarket, Mission Bay, etc.; stuk voor stuk gezellige plekken maar steeds weer op een andere manier.

Het Auckland Museum biedt een bijzondere collectie en het geeft een goed beeld van de historie, cultuur en natuur van Nieuw-Zeeland. Bovendien is het een prachtig gebouw op een bijzondere plek. Na twee bezoeken zijn we er eigenlijk nóg niet uitgekeken.

De westkust ligt op slechts een uurtje rijden vanuit hartje centrum: Bethell Beach, Piha Beach, Karekare: indrukwekkend hoge golven, ruige kusten, zwarte stranden, zeemist; allemaal ingrediënten voor een mooie middag 'buiten de stad'. En de rit ernaar toe is minstens zo mooi, door de 'Waitakere Ranges', een mooi groen natuurgebied.

Na drie maanden in Nieuw-Zeeland is het tijd om ons visum te verlengen. Dat zorgt voor het nodige (en soms overbodige?) paperassenwerk. Eenmaal ingeleverd doet men hier echter niet zo moeilijk over een verlenging van het visum met nog eens drie maanden, zolang je je maar aan de regels houdt en in je eigen onderhoud kunt voorzien.

En dan... Afscheid nemen blijft moeilijk, vooral als iemand je zeer dierbaar is. Na twaalf weken samen zijn zwaaien we deze week oma uit op de luchthaven van Auckland. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige tranen :-(. Maar bovenal denken we met een glimlach terug aan de fijne weken die we hier samen mochten beleven.

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!