Oneindig zomer

24-2-2013

Voordat we met de auto een paar weken op stap gaan, willen we eerst nog een week zeilen en ankeren in de mooie baaien van de Hauraki Gulf. Bij Motuihe en Waiheke Island genieten we van de lange en lekkere zomer, die alsmaar voortduurt. De mooiste momenten zijn buiten het weekend, als alle dagjesmensen uit Auckland weer naar huis zijn en wij een hele baai, het hele strand of zelfs het hele eiland voor ons alleen hebben.

Na school- cq klusjestijd gaan we steevast naar het strand. We maken mooie wandelingen, zwemmen, zoeken schelpen, graven onszelf in in het zand, zweven door de lucht aan een lang touw aan een overhangende boom en sluiten de dag af met lekker 'Cobben' in de kuip. Best moeilijk om zo niet een vakantiegevoel te krijgen... En waarom eigenlijk ook niet?

Een kapotte vriezer dwingt ons halverwege de week tot een korte pitstop in Auckland maar daarna gaan we weer vrolijk door waar we gebleven zijn. We hebben het gezellig met z'n vieren en beleven bovendien spontaan gezellig momenten met Esther en Janpieter in Auckland en met Hendrik Jan en Debby bij Waiheke Island. Mooi weer, lange dagen, goed gezelschap; wie doet ons wat?

Zondagavond 'parkeren' we de Seaquest voor vier weken tussen vier meerpalen in Auckland, om maandagochtend de zee te verruilen voor vaste grond onder de voeten. De wandelschoenen, een warme trui en regenjas zijn ingepakt en dan zijn we er klaar voor. We gaan het Zuidereiland verkennen en we hebben er zin in!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!