Showroom shine

8-4-2013

Na de paasdagen gaat de Seaquest zoals gepland op het droge. Dat blijft toch altijd een min of meer spannend moment, helemaal als we worden 'geconfronteerd' met het bordje 'all vessels lifted at owners risk'. Het zal je toch gebeuren zeg...

De 'lift' van de Seaquest heeft nogal wat voeten in de aarde: de voorstag en de kotterstag moeten beide aan de onderkant los worden gemaakt en worden verplaatst naar achteren, omdat de boot anders niet in de lift past. Als de Seaquest na veel gesleutel eindelijk boven het water zweeft, zijn we blij verrast over de status van het onderwaterschip: er is weinig tot geen aangroei en de antifouling ziet er nog prima uit. Maar omdat we alleen maar met een verse laag antifouling Australië in mogen én omdat dit voorlopig de laatste goede mogelijkheid is voor een flinke onderhoudsbeurt, krijgt lady Seaquest er nog een fris laagje bij. We kiezen weer voor dezelfde antifouling: Micron 66 International, de duurste maar ook met stip de beste.

Verder wordt de Seaquest gepoetst, worden de deurtjes opnieuw gelakt en alle oneffenheden bijgewerkt. De schroef wordt 'verwend' met een laag ‘Propspeed’ om ook daar aangroei te voorkomen. Ieder uur begint onze dame meer te stralen en de trotse eigenaars stralen met haar mee. Het is jammer dat we haar zo moeilijk kunnen bereiken want alles wordt grondig afgeplakt. Als we onszelf door het achterluik naar binnen laten zakken, voelen we ons gewoon indringers op eigen schip.

Vrijdagmiddag ligt de Seaquest weer in het water, de plek waar ze thuishoort. Ze ziet er werkelijk oogverblindend uit en is weer helemaal showroom shine en, belangrijker nog: klaar voor het vervolg van onze reis.

Tja, en dan komen toch de kriebels. Kriebels om weer te gaan varen. Kriebels om andere landen te gaan ontdekken. We moeten nog een paar weken geduld hebben maar als zich vanaf eind april een geschikt 'weather window' aandient, dan willen we maar één ding: gáán met die banaan!

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!