Auckland forever?

15-4-2013

We liggen nog steeds waar we lagen en dat blijft ook nog wel even zo: er komt een front aan met harde wind en veel regen. Dat is andere koek! Maar ach, tot Nieuw-Zeeland's weergoeroe Bob ons 'het verlossende woord' geeft, is het hier in Auckland best goed toeven.

We zijn lekker bezig met onze dagelijkse dingen: school, klussen, visa regelen voor Australië en Indonesië en (heel belangrijk) internationaal borrelen met andere yachties, barbecueën op de Boomerang, lekker eten in de kuip van de Seaquest...mmm... het landleven is zwaar :-). Paul en Josje, die we op het Zuidereiland hebben ontmoet, verblijven de laatste dagen dat ze in Nieuw-Zeeland zijn in Auckland, dus dat vraagt om een hernieuwd treffen. Misschien wel iets té gezellig sluiten we het weekend af.

Er zijn opvallend veel kinderen van diverse nationaliteiten op de steiger. Iedereen heeft hetzelfde ritme: 's ochtends school aan boord en na de lunch is er volop tijd om te spelen. Het is een aardigheid om Maren en Linde Engels te horen spreken. Wat weten ze zich, zonder schroom, al goed verstaanbaar te maken! En met Nick en Luuk kunnen ze zich lekker uitleven in het Nederlands, wat ook best lekker is op z'n tijd. Een logeerpartijtje bij hun Nederlandse vriendjes is met stip het hoogtepunt van de week.

Op de Seaquest worden deze week de laatste puntjes op de 'i' gezet. Het verse lakwerk lijkt een neverending story te worden, omdat de lak steeds begint te borrelen en niet goed hardt. Alles moet weer kaal en opnieuw worden gelakt.... pfff... Ook ons grootzeil gaat na heel veel dubben tóch nog een keer naar de zeilmaker. Huib Jan vertrouwt de nieuwe zeillatten niet en laat het nog een keer vermaken om problemen bij het in- en uitrollen midden op de oceaan te voorkomen.

Tijdens deze mooie herfst is er in Auckland veel te doen. We genieten van een korte circusvoorstelling op een zeilboot: een Frans gezin dat ook de wereld rondzeilt verdient op deze manier een leuk boterhammetje. Ze maken halsbrekende toeren op het dek, in de mast, aan een val of op de spinakerboom; een hilarisch feest der herkenning voor ons 'yachties'. De kinderen liggen dan ook dubbel van het lachen op de kade.

Vrijdagavond is het filmavond in Auckland. 'Sjakie en de chocoladefabriek' wordt in de open lucht op een grote silo vertoond en wij zijn natuurlijk ook van de partij. Gewapend met kussens en dekens gaan we mee in de stroom arriverende toeschouwers. We halen eten bij de eetstalletjes en genieten mee met de kinderen. Wat een bijzondere, relaxte stad is Auckland toch! Wíllen we eigenlijk wel weg?

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!