Engeland: Beaulieu, Southampton en Cowes

27-7-2014

We beleven veel mooie momenten deze week; een week, die vooral in het teken staat van 'nog even' tijd met z'n vieren en van de bijzondere ontmoetingen.

De Beaulieu rivier is misschien wel één van de mooiste plekken aan de Engelse zuidkust om met je boot te liggen. Via het smalle riviertje varen we stroomopwaarts, naar een prachtige overnachtingsplek. We liggen met onze grote 'bak' bijna klem tussen de droogvallende rivieroevers. Prachtige luchten en heel veel vogels omringen ons. De totale rust zorgt voor een weldadige nachtrust. De volgende dag wanen we ons in het Engeland van minstens 100 jaar geleden in het Motor Museum en het statige Palace House.

Als we na twee dagen weer stroomafwaarts varen, probeer ik iets te veel te genieten van de prachtige omgeving. Eigenhandig stuur de Seaquest iets te ver buiten de betonning. Van het ene op het andere moment zitten we muurvast. Het is afgaand water. Wat voel ik me dom! Wel een uur lang zijn we bezig om de Seaquest weer los te 'wroeten'. Een heel klein, onverwacht zuchtje wind op een verder windstille dag is onze redding. We komen een heel klein beetje scheef te liggen - precies genoeg om los te komen. Oef! Dit was een narrow escape...

In Southampton lijkt de Seaquest regelrecht uit Madurodam te komen, bij het passeren van alle grote containerschepen. Die schepen worden volgeladen met duizenden -misschien zelfs wel meer- spiksplinternieuwe Mini's, Landrovers, Daimlers en andere auto's van Engelse makelij. Southampton is een industriestad, hier en daar armoedig maar toch ook interessant en met veel historie, niet in de minste plaats omdat hier ooit de Titanic is vertrokken voor haar eerste en meteen ook laatste reis. Maren kan haar hart ophalen in het SeaCity Museum, dat bijna geheel aan de Titanic is gewijd.

We gaan op familiebezoek bij nicht Janine en haar man Neil, waar we ook oom Dick, tante Tineke, achterneef André en zijn vriendin Francesca ontmoeten. We krijgen een warme ontvangst en het is zó gezellig, dat we rond middernacht nóg niet zijn uitgepraat. Gelukkig wonen we vanaf nu weer een beetje dichterbij.

In zeilerswalhalla Cowes worden we 's ochtends wakker van allemaal geluiden rond de Seaquest, na een rustige nacht aan een mooring. We zijn stomverbaasd als we onze hoofden naar buiten steken: we liggen midden in een regatta! De wedstrijdboten zeilen links en rechts rakelings langs de Seaquest. Mogen we hier eigenlijk wel liggen? Even later komt de havenmeester langs: "This the best place to watch the race!" zegt hij enthousiast. Niks aan de hand dus.

Net voordat we de haven van Brighton binnenvaren zien we de Flying Swan op de A.I.S. We hebben Willem en Martine ruim drie jaar geleden voor het laatst gezien op Antigua en nu komen we elkaar op zee weer tegen, heel bijzonder! Dat zij de dagen daarna getuige zijn van een blikseminslag op de Seaquest en daarna een enorme steun voor ons zijn, kunnen we op dat moment gelukkig nog niet bevroeden...

Automatisch op de hoogte blijven van onze reis? Meld je aan via bovenstaande rss-button!